فضیلت و خواص سوره محمد (ص)
2
فضیلت و خواص سوره محمد (ص)
سوره محمد و نامهای دیگرش «القتال، الذین کفروا»[1] چهل و هفتمین سوره قرآن است که مدنی و 38 آیه دارد. در فضیلت این سوره از نبی مکرم اسلام صلیالله علیه و آله وسلم نقل شده: هر کس سوره محمد را قرائت نماید هنگام خروج از قبر به هر سو رو میکند، چهره پیامبر خدا را میبیند و بر خداست که از نهرهای بهشتی به او بنوشاند[2]. امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودهاند: در سوره محمد نشانهای درباره ما و نشانهای درباره بنیامیه وجود دارد[3]. امام حسن علیهالسلام نیز برای ارزیابی و مقایسه اهلبیت علیهمالسلام و بنیامیه، پیروان خود را به قرائت سوره محمد تشویق فرمودند[4].
امام صادق علیهالسلام فرمودند: هر کس سوره محمد را قرائت کند تا ابد دچار شک و تردید نخواهد شد و در دینش شک نمیکند و خداوند او را به فقر مبتلا نمیکند و از هیچ حاکم و سلطانی نمیترسد و همواره از شک و کفر محفوظ و در امان خواهد بود تا زمان مرگ، هنگامیکه قاری سوره محمد، از دنیا رفت خداوند هزار فرشته را مأمور میکند تا در قبرش نماز بگذارند و ثواب نماز ایشان برای اوست و او را تا رسیدن به جایگاه امن نزد خداوند همراهی میکنند و همواره در امان خداوند و امان رسول خدا صلیالله علیه و آله وسلم خواهد بود[5].
آثار و برکات سوره محمد
در امان بودن از شر جن
امام صادق علیهالسلام فرمودهاند: هر کس سوره محمد را بنویسد و بر گردن آویزد شرّ جنیان از او دفع میشود و در خوابوبیداری در امنیت است و اگر هنگام خواب این نوشته را بالای سرخود بگذارند از هر خطر ناگهانی به اذن خدا حفظ میشود[6].
در امان بودن از ترس و خطرات
سید بن طاووس از قول امام صادق علیهالسلام نقل کرده است: اگر سوره محمد را بنویسند و هنگام جنگ و نزاع به همراه او دارند از خوف و خطر ناشی از ان در امان میمانند و درهای خوبیها برایشان گشوده میشود و اگر نوشته سوره محمد را بشویند و از آب حاصل از آن بنوشند برای آرام شدن ترس و اضطراب مفید است...[7].
منبع: «قرآن درمانی روحی و جسمی، محسن آشتیانی، سید محسن موسوی، درمان با قرآن، محمدرضا کریمی».
پینوشتها:
[2] مجمعالبیان، ج 9، ص 159.
[3] بحارالانوار، ج 23، ص 384.
[4] شرح الاخبار، ج 2، ص 484.
[6] تفسیرالبرهان، ج 5، ص 53.
[7] الامان من أخطار الاسفار و الازمان، ص 89.