نشست علمی گروه جنبش های معنوی

1
نشست علمی گروه جنبش های معنوی

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني پژوهشگده باقرالعلوم (ع ) در ادامه سلسله نشست‌هاي علمي گروه جنبش های معنوی پژوهشگده باقرالعلوم (ع) چهارمین جلسه مقدماتی طرح "مصاحبه با اساتید و ناقدین مطرح عرفان اسلامی " در روز دوشنبه 5 آبان ماه در پژوهشکده باقرالعلوم برگزار ‌شد.

در اين نشست، که با حضور حجت‌الاسلام و المسلمين دكتر «محمد جواد رودگر» و آقایان «محمد حسین کیانی» و «علی اصغر نوروزی» و «عیسی جعفری» برگزار شد، سوالات مربوط به چندین استاد مطرح عرفان اسلامی و اساتید معرف و ناقد عرفان اسلامی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. این طرح قرار است بعد از نهایی شدن سوالات مصاحبه، وارد فاز نهایی شود.

آقای محمد حسین کیانی مدیر گروه جنبش های معنوی و مجری اصلی این طرح در مصاحبه با این پایگاه گفتند: این طرح که شامل مصاحبه با اساتید مطرح عرفان اسلامی و اساتید صاحب نظر و ناقد عرفان اسلامی و عرفان‌های کاذب بوده، قرار است در شهرهای مشهد، تهران، شیراز، اصفهان و قم انجام گیرد، این پروژه به بحث معنویت می‌پردازد و سعی دارد از اساتیدی که ارتباط خوبی با جوانان داشته، استفاده کند. این طرح در این شکل و قالب کاری بکر و تازه است. البته در این طرح نیم‌نگاهی به نحله‌های مختلف و دیدگاهای متفاوت در فلسفه و عرفان اسلامی شده و برآنیم تا از دل این پروژه راهکارهایی جهت ارائه معنویت زلال اسلامی و بررسی زوایای پنهان عرفان اسلامی و نقد جنبش‌های معنوی نوظهور را استخراج کنیم. امید به برداشتن گامی در جهت ارتقاء سطح معنوی جامعه.

در پایان اقای محمدحسین کیانی از تمام کادر و پرسنل سایت پژوهش‌های معنوی و گروه فن آوری اطلاعات پژوهشکده تشکر و قدردانی کردند.

جستجو در مطالب سایت مقالاتی که اخیرا مشاهده شده اند
اولین نشست تجربه نگاری فرهنگی با موضوع نقدکتاب «در مکتب مصطفی»

اولین نشست تجربه نگاری فرهنگی با موضوع نقدکتاب «در مکتب مصطفی»

نخستین جلسه از سلسله نشست‌های نقد کتاب‌های تجربه نگاری فرهنگی، بر اساس نگاهی به کتاب «در مکتب مصطفی؛ الگوی تربیت نیروی انسانی در تشکل‌های مردمی» برگزار شد.
بررسی پیوند قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین پیامدهای حاصل از آن با تأکید بر متون دینی

بررسی پیوند قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین پیامدهای حاصل از آن با تأکید بر متون دینی

قناعت از‌جمله ویژگی‌های فرهنگی و از تعالیم و آموزه‌های قرآن و سنت است که پیوسته مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته است. اهمیت این فضیلت به ‌اندازه‌ای است که در قرآن از آن به‌عنوان «حیات طیبه» تعبیر شده و در سنت، عامل تأمین ‌کننده سعادت است؛ از ‌آنجایی ‌که درک این جایگاه و روی آوردن به آن، مستلزم آگاهی و کسب شناختی دقیق از فضایل مرتبط با قناعت و تبیین آثار آن است، پژوهش حاضر با مبنا قراردادن متون دینی و به‌کارگیری روش تحلیل محتوا، بررسی پیوند میان قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین آثار و پیامدهای حاصل از آن را هدف خود قرار داده و از شرایط قناعت‌پیشگی نیز به منزله پیش‌درآمدی جهت ورود به این بحث، سخن به میان ‌آورده است. بر اساس یافته‌های پژوهش، عزم، برخورداری از یقین و پذیرش سختی‌ها از مهم‌ترین ملزومات و شرایط قناعت‌پیشگی است. در رابطه با پیوند قناعت با دیگر فضایل نیز، نتایج پژوهش با ذکر شواهدی، بیانگر ارتباط قناعت با فضایل اخلاقی‌ای، چون زهد، شکر، صبر، توکل و رضا و تسلیم است؛ همچنین در این پژوهش، مهم‌ترین پیامدهای قناعت‌پیشگی در ذیل هشت عنوان مطرح شده است.
تأثیرپذیری سبک زندگی از تربیت و باورهای اسلامی با رویکرد جامعه‌شناختی

تأثیرپذیری سبک زندگی از تربیت و باورهای اسلامی با رویکرد جامعه‌شناختی

نوشتار حاضر به تأثیر‌پذیری سبک‌زندگی از تربیت و باورهای‌دینی می‌پردازد و بر رعایت رویکرد درون‌دینی و ارائه راهکارهای عملی و دینی تأکید دارد. پژوهش پیش‌رو، کیفی بوده و به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شده ‌است. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای و اسنادی صورت گرفته و همچنین از منابع دیداری و شنیداری و وب‌گاه‌های مرتبط با این حوزه استفاده شده است.
مبانی انسان‌شناختی تربیت اخلاقی از دیدگاه ملا مهدی نراقی (قدس سره)

مبانی انسان‌شناختی تربیت اخلاقی از دیدگاه ملا مهدی نراقی (قدس سره)

تربيت اخلاقي فرآيند زمينه‌سازي و به‌كارگيري شيوه‌هايي براي شكوفا‌سازي، تقويت و ايجاد رفتارهاي اخلاقي و اصلاح آداب ضد اخلاقي در انسان است. هدف پژوهش حاضر، بررسی مبانی انسان‌شناختی تربیت اخلاقی از دیدگاه ملا مهدی نراقی (قدس سره) است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است. نتایج بررسی آراء تربیتی علامه نراقی (قدس سره) بیانگر آن است که اساسی‌ترین مسئله در تربیت اخلاقی آدمی، شناخت مبانی انسان‌شناختی است؛ با معرفت به این مبانی است که می‌توان اهداف تربیتی را شناسایی کرد؛ اصول و بایدونبایدهای کلی تربیت را کشف نمود و مسیر تربیت اخلاقی را در جهت نیل به سعادت و حیات طیبه‌ای که سرشار از شفقت، مودت و آرامش روانی است، هموار ساخت.
پر بازدیدترین مطالب

پر بازدیدترین ها

قانون جذب

قانون جذب

معرفی کتاب «دین و سبک زندگی دینی»

معرفی کتاب «دین و سبک زندگی دینی»

در کتاب «دین و سبک زندگی»، مؤلف اثر کوشیده است تا ـ ضمن بررسی نظری دین و تعالیم و معارف آن درباره سبک زندگی ـ به بررسی نظریه‌های مختلف موجود در باب سبک زندگی در غرب امروز و جایگاه دینی در آن‌ها بپردازد...
Powered by TayaCMS